Keukens Van Lommel

Orkest

Fanfareorkest Brass-aux-Saxes wil muziek maken op het hoogste niveau. De vijftig muzikanten o.l.v. van dirigent Jan Van Hove willen tijdens elke uitvoering hun publiek een intense muzikale ervaring laten beleven. Het orkest is samengesteld uit gepassioneerde muzikanten uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Vanuit thuisbasis Westerlo werkte Brass-aux-Saxes samen met internationale solisten en bekende artiesten als Raymond van het Groenewoud, Bert Joris, Kommil Foo en Jan De Smet.

Fanfareorkest Brass-aux-Saxes neemt deel aan festivals en wedstrijden in binnen- en buitenland. Het behaalde mooie ereplaatsen en werd in 2009 wereldkampioen fanfareorkesten in de eerste divisie op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (NL).

Fanfareorkest Brass-aux-Saxes wil het repertoire voor fanfareorkest uitbreiden met compositieopdrachten. Het orkest bracht wereldpremières van gerenommeerde componisten als Philip Sparke, Piet Swerts en Werner Van Cleemput.

Dankzij de steun van hoofdsponsor Keukens Van Lommel kan Brass-aux-Saxes ook in de toekomst uitkijken naar grensverleggende muzikale projecten.